Fostul președinte al României Traian Băsescu rămâne fără cetățenia Republicii Moldova. Curtea Supremă de Justiției (CSJ) a respins recursul avocatului său și a menținut hotărârea anterioară a Curții de Apel. Decizia a fost luată aseară, deși inițial s-a anunțat că ședința a afost amânată pentru data de 14 noiembrie. Hotărârea CSJ a fost publicată la ora 21:12.

Și ieri, în timp ce judecătorii examinau recursul fostului președinte al României, tradițional, în fața Curții Supreme, s-au adunat mai mulți susținători și membri ai Partidului Unității Naționale, care au venit să ceară dreptate pentru Băsescu și pedeapsa pentru Igor Dodon.

În 2016, fostul președinte al României s-a adresat în instanță pentru ca judecătorii să anuleze decizia lui Igor Dodon de a-l lăsa fără cetățenie moldovenească, invocând că la baza retragerii au stat motive politice. Acesta a devenit cetățean al Republicii Moldova în anul 2016, printr-un decret emis de Nicolae Timofti. Dosarul a ajuns la CSJ după ce prima instanță i-a dat dreptate lui Igor Dodon.