Magistrații de la Judecătoria mun. Chișinău, sediul Buiucani, vor decide astăzi în privința prelungirii mandatului de arestare preventivă pe numele medicului Vadim Scarlat, reținut în dosarul „mitei pentru judecători”.

UPDATE 17:00 Procurora Vera Chiranda va mai sta în arest la domiciliu încă 30 de zile. Instanța i-a prelungit astăzi mandatul de arestare preventivă.

UPDATE 16:15 Instanța a decis să prelungească mandatul de arestare preventivă pe numele lui Vadim Scarlat cu încă 25 de zile, în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău.

ORA 16:03 La această oră judecătorul Vitalie Budeci se află în deliberări.

Ședința are loc în lipsa lui Vadim Scarlat, acesta a refuzat să se prezinte în instanță.

La una dintre ședințele anterioare, mai mulți susținători ai medicului obstetrician au protestat la Centrului Național Anticorupție, cerând eliberarea lui din arest preventiv. Astăzi, la Judecătorie nu au venit susținătorii acestuia.

Ieri, la trei dintre cele cinci judecătoare, care au fost reținute în același dosar, și la asistentul judiciar, le-au fost prelungite mandatele de arestare preventivă.

Amintim că, în total, în „dosarul mitei pentru judecători” au fost reținute zece persoane, este vorba despre: trei judecătoare de la Curtea de Apel; două judecătoare de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru; o procuroră de la Procuratura municipiului Chișinău; o avocată; un asistent judiciar, un medic și o persoană fizică inculpată pe un dosar.

Vezi și:

Ce dosare răsunătoare au instrumentat anterior judecătoarele reținute azi de CNA și PA

Cine este procurora, reținută ieri de CNA și PA și ce venit a obținut anul trecut din salariul de la Procuratură

Medicul reținut împreună cu cele 5 judecătoare e cercetat penal, pentru decesul unui nou-născut