/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Antreprenorul care a donat Primăriei Chișinău Pomul de Crăciun spune cât îl va costa producerea bradului și când va fi gata

missing
26 noiembrie 2018, ora 13:09

Valoarea bradului artificial care va fi donat Primăriei Chișinău de către un agent economic din capitală este de circa 100 de mii de lei. Acesta va avea o carcasă din fier, care va fi îmbrăcată cu crenguțe de brad artificial, va avea la bază un diametru de 8 metri și o înălțime de 20 de metri. 

Angajații întreprinderii autohtone producătoare de brazi artificiali, care a făcut donația municipalității, lucrează deja de trei săptămâni la crearea Pomului de Crăciun. Agentul economic spune că munca este una meticuloasă întrucât fiecare ram este lucrat manual.

„Planificăm să finalizăm lucrările către data de 1 decembrie. Volumul de muncă este foarte mare. Fiecare crenguță este lucrată manual. În total, bradul va avea peste două mii de astfel de ramuri (…). Vrem ca orașul să aibă un brad frumos, ecologic și, pentru a crea oamenilor atmosferă de sărbătoare, nu va trebui să tăiem brazi naturali”, a spus Denis Tolmaci, directorul companiei, pentru TV8.

Administratorul companiei spune că unul dintre avantajele unui Pom de Crăciun artificial este că acesta va avea o formă conică perfectă și vizual va arăta mai bine decât un brad natural. Acesta oferă municipalității o garanție de doi ani, dar spune că bradul va putea fi folosit circa cinci ani.

Amintim că, potrivit primarului interimar al capitalei, sărbătorile de iarnă în centrul Chișinăului vor fi inaugurate pe 5 decembrie.

Urmăriți deseară știrile de la ora 19:00, la TV8, pentru a afla mai multe detalii despre instalarea Pomului de Crăciun în centrul capitalei și a vedea imagini din culisele producerii bradului care va fi instalat în Piața Marii Adunări Naționale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram