„Octavian Armașu este o candidatură absolut logică din punctul de vedere al acestei guvernări. Este «omul casei», a făcut parte din tot completul acesta guvernamental din 2016 încoace. Este o figură docilă regimului actual, pentru că nu am văzut nicio intervenție, cel puțin în ultimul timp, a domnului Armașu, ca acesta să spună că aceste artificii electorale, anunțate în fiecare marți, practic nu au acoperire bugetară și, reieșind din acest context, cred că el este figura potrivită pentru guvernare”, este opinia analistului politic Victor Ciobanu, cu privire la anunțul făcut de președintele Legislativului, Andrian Candu, precum că, Octavian Armașu va fi propus la funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM). 

„Nu vom afla nimic iarăși despre «furtul miliardului», în această postură nu cred că va face ceva extraordinar. Pe de altă parte, este și o mișcare cu dublu sens, pentru că, așa cum am menționat anterior, următorul ministru va avea libertatea să spună că nu a fost responsabil pentru găurile bugetare, care, cu siguranță, vor apărea și vor fi foarte semnificative, imediat după alegerile parlamentare. E o stratagemă perfectă din partea guvernării”, a mai spus Victor Ciobanu.

Analistul consideră că Armașu nu are experiență în domeniul bancar: „Dar despre acest lucru trebuie să se expună experții din domeniul bancar și breasla financiară. El este o figură comodă și aceasta este calitatea principală pentru actuala guvernare”, a opinat Ciobanu.

Amintim că, Andrian Candu a făcut anunțul despre candidatura lui Octavian Armașu la șefia BNM azi-dimineață, înainte de ședința Parlamentului. El a menționat că subiectul va fi discutat în plen chiar astăzi. De asemenea, Andrian Candu a spus că Octavian Armașu este o candidatură demnă de a prelua această funcție și că a fost un partener bun pentru Sergiu Cioclea, în cadrul negocierilor acestuia cu partenerii internaționali precum Fondul Monetar Internațional sau Banca Mondială.

Actualul guvernator al BNM, Sergiu Cioclea, rămâne în această funcție până mâine, 30 noiembrie.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!