/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

OPINIE despre candidatura lui Armașu la funcția de guvernator al BNM: „E «Omul casei», o figură docilă regimului actual”

missing
29 noiembrie 2018, ora 11:05

„Octavian Armașu este o candidatură absolut logică din punctul de vedere al acestei guvernări. Este «omul casei», a făcut parte din tot completul acesta guvernamental din 2016 încoace. Este o figură docilă regimului actual, pentru că nu am văzut nicio intervenție, cel puțin în ultimul timp, a domnului Armașu, ca acesta să spună că aceste artificii electorale, anunțate în fiecare marți, practic nu au acoperire bugetară și, reieșind din acest context, cred că el este figura potrivită pentru guvernare”, este opinia analistului politic Victor Ciobanu, cu privire la anunțul făcut de președintele Legislativului, Andrian Candu, precum că, Octavian Armașu va fi propus la funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM). 

„Nu vom afla nimic iarăși despre «furtul miliardului», în această postură nu cred că va face ceva extraordinar. Pe de altă parte, este și o mișcare cu dublu sens, pentru că, așa cum am menționat anterior, următorul ministru va avea libertatea să spună că nu a fost responsabil pentru găurile bugetare, care, cu siguranță, vor apărea și vor fi foarte semnificative, imediat după alegerile parlamentare. E o stratagemă perfectă din partea guvernării”, a mai spus Victor Ciobanu.

Analistul consideră că Armașu nu are experiență în domeniul bancar: „Dar despre acest lucru trebuie să se expună experții din domeniul bancar și breasla financiară. El este o figură comodă și aceasta este calitatea principală pentru actuala guvernare”, a opinat Ciobanu.

Amintim că, Andrian Candu a făcut anunțul despre candidatura lui Octavian Armașu la șefia BNM azi-dimineață, înainte de ședința Parlamentului. El a menționat că subiectul va fi discutat în plen chiar astăzi. De asemenea, Andrian Candu a spus că Octavian Armașu este o candidatură demnă de a prelua această funcție și că a fost un partener bun pentru Sergiu Cioclea, în cadrul negocierilor acestuia cu partenerii internaționali precum Fondul Monetar Internațional sau Banca Mondială.

Actualul guvernator al BNM, Sergiu Cioclea, rămâne în această funcție până mâine, 30 noiembrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram