Luni, 3 decembrie, ministrul rus de Interne a publicat o notă prin care informa cetățenii R. Moldova care au încălcat perioada de ședere sau au interdicție temporară de a intra în Rusia că ar putea beneficia de anularea încălcărilor dacă vor merge în Moldova în perioada 1 ianuarie - 24 februarie. Rugat să comenteze această dispoziție a autorităților din Rusia, premierul Filip a spus că acțiunea poate fi calificată drept o intervenției a Rusiei în campania electorală.

Eu trebuie să recunosc că am văzut această informație în mass-media, eu nu am văzut și nu am făcut cunoștință cu o notă oficială în acest sens, dar dacă acest lucru este adevărat, desigur că, poate fi calificată ca o intervenție în campania electorală a Federației Ruse”, a declarat Filip.

Amintim că, ieri, 3 decembrie, șeful statului și-a exprimat, printr-un mesaj pe facebook, recunoștința față de autoritățile ruse pentru măsurile întreprinse cu privire la realizarea înțelegerilor la care a ajuns cu Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, în timpul vizitei sale oficiale în Rusia, în perioada 31 octombrie – 1 noiembrie.