Partidul Liberal respinge afirmațiile lui Valeriu Munteanu făcute într-o conferință de presă și susține că sunt false și denigratoare „O persoana care recurge repetat și insistent la minciuni, nu merită nicio atenție”, se spune în comunicatul formațiunii. În același timp, PL face următoarele precizări „pentru evitarea speculațiilor cu privire la cronologia faptelor”:

1. Din vara anului curent, PL a chemat constant întreaga opoziție pentru formarea unui bloc unic pentru alegerile parlamentare.
2. În acest sens, începând cu luna noiembrie, au loc discuții cu PAS, PPDA și PLDM, iar ultima runda în acest sens, a avut loc, ieri, 10 decembrie. Drept confirmare, pot fi văzute declarațiile pentru presă ale reprezentanților celor patru partide făcute după ședință.
3. Un refuz al PL de a participa sau nu, cu blocul „ACUM”, nu poate exista atât timp cât un asemenea subiect nici nu a figurat pe ordinea de zi a Consiliului Republican al PL din 25 noiembrie, având în vedere ca erau în curs discuțiile cu cele trei formațiuni pentru atingerea compromisului.
4. La Congresul din 1 decembrie a fost programată o nouă ședință a Consiliului Republican al PL, pentru data de 16 decembrie, dată confirmată și de Biroul Politic al partidului din 4 decembrie.
5. Obiecții, cu privire la data de 16 decembrie, nu a avut nimeni, nicio persoană.

Precizăm că, Valeriu Munteanu a anunțat astăzi, 11 decembrie, că a decis să plece din PL din motiv că formațiunea a refuzat să meargă în alegerile parlamentare din februarie alături de viitorul bloc electoral ACUM. Deși oficial liberalii încă nu anunțat vreo decizie în acest sens, Valeriu Munteanu spune că hotărârea a fost luată deja, dar încă nu a fost anunțată. Detalii AICI.