Deși a spus că va susține blocul ACUM, Munteanu e acuzat de liberali de o înțelegere cu PD. Cum comentează ex-liberalul

missing
12 decembrie 2018, ora 13:27

Deși a anunțat ieri că, după plecarea din Partidul Liberal (PL), va colabora la alegeri parlamentare cu viitorul bloc ACUM, Valeriu Munteanu este acuzat de foștii săi colegi din partid că ar fi avut o înțelegere cu Partidul Democrat (PD) și nemijlocit cu președintele acestuia Vlad Plahotniuc. 

Într-o postare pe rețelele de socializare, președintele PL, Dorin Chirtoacă, spune că Valeriu Munteanu minte: „Pe 10 decembrie, V. Munteanu invoca o minciună, că am refuzat să mergem în alegeri cu ACUM (precum că ar exista o decizie de partid în acest sens de pe 25 noiembrie), în încercarea de a crea impresia că, deși a avut loc un congres pe 1 decembrie, președintele ales deja nu are un punct de vedere, nu decide nimic, iar președintele anterior își impune punctul său de vedere și le decide pe toate. Asta, în condițiile în care PL, abia urmează să aibă prima ședință a Consiliului, convenită la Congres, pentru a lua decizii, democratic, prin vot, inclusiv cu privire la modul de participare la alegeri, pe 16 decembrie. Înainte de Congres am fost avertizat de mai mulți oameni că Valeriu va trăda. Nu se știa numai când, cum și ce pretext va folosi. Am făcut un gest simbolic în acest sens, la vedere, de care Valeriu știe. El nu a avut atunci curaj, să se uite la mine în ochi”, a scris Dorin Chirtoacă.

Să înțelegem ca așa ni se sapă groapa și așa se conturează “imposibilitatea” lui V. Plahotniuc din laboratorul sau de “coincidențe” și trădări?! Eu nu am niciun fel de experiență de colaborare si nu m-am văzut niciodată cu V. Plahotniuc, nici nu o voi face, la fel cum niciodată nu am fost la GBC, spre deosebire de V. Munteanu care are experiența vizitelor făcute, de unul singur, în clădirea neagra de pe str. Cantemir”, a mai comentat președintele PL.

La rândul său, Valeriu Munteanu spune că nu va comenta acuzațiile foștilor colegi și va vorbi doar despre consolidarea opoziției de dreapta „Nu voi comenta absolut nimic din ceea ce vor spune despre mine, decât despre procesul de consolidare a forțelor de opoziție. Restul, în stânga, în dreapta, asta deja e piață. Nu ne lansăm în chestiuni de astea pentru că ar trebui eu să vin cu foarte multe lucruri, dar asta deja nu-i frumos. Pot să spună despre mine măcar și „că-i talpa iadului” , nu comentez absolut nimic, o să rămân corect, o să le îndur pe toate pe care o să le spună și voi vorbi strict despre procesul de negociere”, a declarat ex-liberalul, contactat de TV8.

Amintim că, ieri, Valeriu Munteanu, fost vicepreședinte al PL, a anunțat că pleacă din partid, spunând că a ajuns la concluzia că PL nu va accepta să meargă la viitoarele alegeri parlamentare alături de viitorul bloc ACUM și că, deși PL are oficial un nou președinte, acesta continuă să fie condus din umbră de Mihai Ghimpu, care-și impune punctul său de vedere.

Vezi și:

„Nu merită nicio atenție”. Reacția PL la declarațiile lui Valeriu Munteanu

Valeriu Munteanu este invitatul din această seară al emisiunii „Politica Nataliei Morari”

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram