/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/UPDATE/ DOC/ Raportul Comisiei parlamentare privind fundația „Open Dialog” a fost desecretizat

17 decembrie 2018, ora 11:06

UPDATE Ora: 11:17 Raportul a fost publicat pe pagina web a Legislativului. De asemenea, puteți citi documentul mai jos.

Ora 11:06 Parlamentul anunță că raportul comisiei de anchetă privind activitatea fundației „Open Dialog” a fost desecretizat. Totuși, acesta nu poate fi accesat deocamdată, de pe pagina web a Legislativului. Reprezentanții serviciului de presă al Parlamentului spun că este doar o eroare tehnică, ce va fi elucidată în scurt timp.

De asemenea, potrivit reprezentanților Legislativului, Raportul Comisiei de anchetă a fost transmis și Parlamentului European, Comisiei Europene, Departamentului de Stat și Congresului Statelor Unite ale Americii, Uniunii Europene, Parlamentului României, Poloniei și Ucrainei, OSCE, Consiliului Europei, ONU, altor organizații internaționale și agenții naționale.

Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind imixtiunea Fundației „Otwarty Dialog” (Dialog Deschis) și a fondatoarei acesteia Ludmila Kozlowska în treburile interne ale Republicii Moldova și privind finanțarea unor partide politice din Republica Moldova a fost constituită în conformitate cu art. 34 din Regulamentul Parlamentului, prin Hotărârea Parlamentului nr. 204 din 4 octombrie 2018.

La audieri a fost invitată conducerea Serviciului de Informații și Securitate, a Ministerului Afacerilor Interne, a Serviciului Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, a Procuraturii Generale, a Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și a Comisiei Electorale Centrale, de asemenea, reprezentanții partidelor politice Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma Demnitate și Adevăr, reprezentantul Asociației Promo-LEX.

Reprezentanții celor două partide politice sus-menționate nu au participat la audieri. Motivul anunțat a fost că audierile au avut loc cu ușile închise.

În același timp, Lyudmyla Kozlowska, președinta Fundației „Open Dialog”, a spus că autoritățile de la Chișinău nu au abordat-o referitor la acest subiect, deși, potrivit ei, a declarat că este deschisă să colaboreze cu ancheta.

Raportul privind activitatea comisiei date a fost audiat în Parlament pe 16 noiembrie. Raportorul pe acest caz, deputatul Igor Vremea, a spus că Procuratura va fi sesizată în vederea analizării acțiunilor liderilor politici Maia Sandu și Andrei Năstase prin prisma trădării de patrie. De asemenea, deputatul a declarat că va fi sesizată și Comisia Electorală Centrală.

Vezi și: /DOC/ Concluziile raportului comisiei de anchetă a Fundației Open Dialog și recomandările în adresa Procuraturii Generale

Deputat PL: „Adevărul spus pe jumătate nu e adevăr. Dacă spunem că au fost finanțate anumite partide, trebuie să spunem și de finanțarea altor partide”

Cum comentează PAS și PPDA concluziile Raportului privind ancheta parlamentară „Open Dialog”

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram