Cele șapte circumscripții uninominale în privința cărora membrii blocului ACUM DA PAS nu au luat încă o decizie și pe care au posibilitatea să candideze cei din Partidul Liberal (PL), includ localități din nordul, centrul și sudul Republicii Moldova, inclusiv din UTA Găgăuzia și regiunea transnistreană. De asemenea, a mai rămas neocupată și o circumscripție din afara țării.

Iată care sunt aceste circumscripții:

 1. Circumscripția nr. 1 – Briceni;
 2. Circumscripția nr.11 – Fălești;
 3. Circumscripția nr. 18 Orhei, Călărași;
 4. Circumscripția nr.44 – Taraclia;
 5. Circumscripția nr.45 – Găgăuzia 1;
 6. Circumscripția nr.47 – Transnistria 1;
 7. Circumscripția nr. 49 Diaspora – 48 de țări din Europa de Est și Asia.

Întâmplător sau nu, însă numărul circumscripțiilor libere anunțate de reprezentanții ACUM coincide cu numărul potențialilor candidați propuși de PL, despre care a scris astăzi presa:

 1. Dorin Chirtoacă;
 2. Veronica Herța;
 3. Corina Fusu;
 4. Ion Cebanu;
 5. Mihai Moldovanu;
 6. Dumitru Jelescu;
 7. Ion Purice.

Dorin Chirtoacă nu a răspuns la telefon pentru a ne oferi un comentariu la acest subiect.

Astăzi, în presă a apărut o listă a presupușilor candidați ai PL care să participe la alegerile parlamentare, alături de blocul ACUM. Conducerea PL nu a confirmat și nici nu a infirmat numele prezentate în listă. Potrivit lui Dorin Chirtoacă, președintele PL, liberalii au transmis lista potențialilor candidați pe 21 decembrie.

Ulterior, reprezentanții ACUM au venit cu o reacție și au spus că liberalii au trimis târziu lista candidaților, după ce a fost constituit oficial blocul electoral și s-a finalizat procesul de evaluare pentru majoritatea circumscripțiilor.