Președintele Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, solicită repetat să se convoace comisia de meritocrație a blocului ACUM. Liderul PL spune că prima oară a solicitat acest lucru vinerea trecută. Acesta spune că pe parcursul săptămânii trecute nimeni nu a comunicat cu cei din PL, despre deciziile care s-au luat în privința viitorilor candidați și că liberalii au trimis lista la timp, or, termenul convenit a fost cel de 21 decembrie. 

Din câte știm, conform compromisului atins, deciziile cu privire la candidați se iau în comisia de meritocrație a blocului ACUM, ședință la care trebuie să fim prezenți și noi, cei de la PL. Până la această oră nici PL, nici PLDM, PAS sau PPDA, nimeni nu a anunțat nici un candidat, iar la CEC a fost înregistrat doar blocul electoral ACUM, nefiind înregistrate și nume de persoane.

În acest sens, solicitam încă o data convocarea comisiei de meritocrație pentru a ști cine și unde candidează, precum și pentru a vedea cu cine intrăm în competiție de la celelalte trei partide (PLDM, PAS și PPDA), iar în final, cine este mai bun, conform meritelor”, a comentat Dorinc Chirtoacă pe rețelele de socializare.

Astăzi, în presă a apărut o listă a presupușilor candidați ai PL care să participe la alegerile parlamentare, alături de blocul ACUM. Conducerea PL nu a confirmat și nici nu a infirmat numele prezentate în listă. Potrivit lui Dorin Chirtoacă, președintele PL, liberalii au transmis lista potențialilor candidați pe 21 decembrie.

Ulterior, reprezentanții ACUM au venit cu o reacție și au spus că liberalii au trimis târziu lista candidaților, după ce a fost constituit oficial blocul electoral și s-a finalizat procesul de evaluare pentru majoritatea circumscripțiilor.

Vezi și:

Ce localități sunt incluse în cele 7 circumscripții neocupate de candidații ACUM și pe care mai pot candida liberalii