Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, spune că nu crede în coincidențe atunci când este vorba despre ocuparea poziției numărul unu de către Partidul Democrat în buletinul de vot pentru alegerile parlamentare din februarie 2019. Șeful statului spune că nu se întâmplă pentru prima dată când PDM sau candidatul lor este nr.1 în buletin.

„Eu nu cred în coincidențe și acum înțeleg de ce Partidul Democrat se străduie primul să depună actele – pentru ca să aibă posibilitate să tragă primii la sorți”, spune șeful statului. Totodată, președintele susține că numărul în buletinul de vot nu contează.

Potrivit lui, în mai multe circumscripții este aceeași situație – candidații PDM sunt pe primul loc. „Mania asta de a fi primii se privește copilărește nu știu cum”, a comentat Igor Dodon.

În urma tragerii la sorți, care a avut loc ieri la Comisia Electorală Centrală, s-a decis că Partidul Democrat va fi primul în buletinul de vot pentru alegerile parlamentare din februarie 2019. Amintim că PDM și la alegerile parlamentare din 2014 a fost pe prima poziție. La fel, candidatul PDM a fost primul în buletinul de vot la prezidențialele din 2016.

Numele candidaților PDM pe lista de partid

Numele candidaților PSRM pe lista de partid

Numele candidaților PSRM pe circumscripțiile uninominale

Numele candidaților blocului ACUM DA PAS pe lista de partid