Unul dintre cei trei polițiști, reținuți astăzi de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA)ar fi sunat persoana pe numele căreia a fost depusă o plângere pentru furt, și i-a propus să nu pornească o cauză penală, contra sumei de două mii de euro. 

Cazul a avut loc la finele anului 2018, potrivit CNA. „Unul dintre polițiști ar fi luat legătura cu tinerii, anunțându-i că o persoană a depus o plângere pe numele lor la sectorul de poliție și a cerut tragerea la răspundere penală a celor trei pentru faptul că aceștia ar fi deposedat-o de telefonul mobil, în urma unei altercații. Însă, ca să nu pornească o cauză penală pentru jaf, polițistul le-ar fi sugerat tinerilor că poate soluționa dosarul în schimbul a 2000 de euro”, informează serviciul de presă al CNA.

După ce cazul a ajuns în vizorul CNA, s-a decis ca banii estorcați de polițiști să fie transmiși în două tranșe, una de 1500 și alta de 500 de euro. Suspecții au fost încătușați în timpul transmiterii celei de-a doua tranșe.

Cei trei bănuiți au fost arestați pentru 72 de ore și urmează a fi plasați în izolatorul CNA.

Dacă vor fi găsiți vinovați de comiterea coruperii pasive, polițiștii riscă până la 10 ani de detenție, amendă și privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții pe o perioadă de până la 10 ani.