/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Abrams, retrase de pe linia frontului

Unul dintre polițiștii reținuți de CNA ar fi sunat la niște tineri suspectați de furt și ar fi cerut bani pentru a nu porni o cauză penală

missing
04 ianuarie 2019, ora 16:44

Unul dintre cei trei polițiști, reținuți astăzi de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA)ar fi sunat persoana pe numele căreia a fost depusă o plângere pentru furt, și i-a propus să nu pornească o cauză penală, contra sumei de două mii de euro. 

Cazul a avut loc la finele anului 2018, potrivit CNA. „Unul dintre polițiști ar fi luat legătura cu tinerii, anunțându-i că o persoană a depus o plângere pe numele lor la sectorul de poliție și a cerut tragerea la răspundere penală a celor trei pentru faptul că aceștia ar fi deposedat-o de telefonul mobil, în urma unei altercații. Însă, ca să nu pornească o cauză penală pentru jaf, polițistul le-ar fi sugerat tinerilor că poate soluționa dosarul în schimbul a 2000 de euro”, informează serviciul de presă al CNA.

După ce cazul a ajuns în vizorul CNA, s-a decis ca banii estorcați de polițiști să fie transmiși în două tranșe, una de 1500 și alta de 500 de euro. Suspecții au fost încătușați în timpul transmiterii celei de-a doua tranșe.

Cei trei bănuiți au fost arestați pentru 72 de ore și urmează a fi plasați în izolatorul CNA.

Dacă vor fi găsiți vinovați de comiterea coruperii pasive, polițiștii riscă până la 10 ani de detenție, amendă și privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții pe o perioadă de până la 10 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram