/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Cum comentează MAI refuzul polițistului de a vorbi în limba rusă

missing
15 ianuarie 2019, ora 15:02

Potrivit purtătoarea de cuvânt al MAI, Alina Zbanca a declarat pentru TV8 că „În momentul în care încalci legea și nu te supui cerințelor polițistului, dar cauți drepturi nescrise, ar fi oportun să te întrebi dacă este corect, ținând cont de faptul că ești cetățean al Republicii Moldova și nu al altui stat.

De asemenea, Zbanca a mai spus că polițistul a procedat conform legislației, iar șoferul ar trebuie să analizeze regulamentul circulației rutiere pentru a putea a avea o comunicare mai buna cu oamenii legii.

Acest angajat a procedat exact conform legislației în vigoare, iar cetățeanul din Găgăuzia ar trebui să studieze minuțios regulamentul circulației rutiere dar și limba de stat, care apropo, o să-l ajute să aibă o comunicare mai bună cu angajații noștri data viitoare, și să-și argumenteze încălcarea altfel.

Ieri, 14 ianuarie, a apărut un video pe rețelele sociale în care o mașină a fost oprit de poliția de patrulare. Ulterior, inspectorul a solicitat șoferului să prezinte actele. În cele din urmă, șoferul i-a cerut polițistului să vorbească în limba rusă, însă omul legii a refuzat să vorbească în limba rusă precizând dacă șoferul este cetățean al R. Moldovei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram