/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Șeful Legislativului cere explicații de la ANI în legătură cu certificatele de integritate eliberate primarilor Șor și Bogatico

missing
18 ianuarie 2019, ora 08:15

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a sesizat public Autoritatea Națională de Integritate (ANI) să investigheze și să dea explicații în legătură cu cazul celor doi primari, candidați la alegerile parlamentare din februarie, condamnați în prima instanță, care au primit certificate de integritate cu mențiuni diferite. Andrian Candu a făcut sesizarea în platoul emisiunii „Puterea a patra” de la N4. 

Este vorba despre primarul degrevat din funcție a orașului Orhei, Ilan Șor, și primarul orașului Rîșcani, Victor Bogatico, potențial candidat la parlamentare pe circumscripția nr. 4 (Râșcani). Dacă în cazul lui Bogatico în certificatul de integritate este menționat că a fost condamnat pe articolul 326 al. 2 din Codul Penal al Republicii Moldova, atunci în certifitcatul lui Șor nu există vreo mențiune de acest gen. În ambele cazuri, dosarele se află pe rol la în instanțele de apel, la Curtea de Apel Bălți, în cazul lui Bogatico, și la Curtea de Apel Cahul, în cazul lui Șor.

Șeful legislativului recunoaște că procesul legat de eliberarea certificatelor de integritate nu este unul perfect și spune că acesta va fi îmbunătățit. Potrivit lui, eliberarea certificatelor de integritate înseamnă un instrument de prevenire a corupției.

Șor și Bogatico, doi primari, candidați la parlamentare, condamnați în prima instanță, cu certificate de integritate diferite

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram