Agenția Națională de Reglementare în Energetică are, de astăzi, doi directori noi. Este vorba despre: Veaceslav Untilă, Eugen Carpov, Octavian Calmîc și Ștefan Creangă. Aceștia vor prelua atribuțiile de directori din data de 1 martie 2019. Mandatul noilor directori ai ANRE este pe un termen de șase ani.

UPDATE, Ora: 13:48 Director general al ANRE a fost numit de Parlament Veaceslav Untilă. Acesta îi va prelua fotoliul lui Tudor Copaci, care și-a anunțat demisia în luna decembrie a anului trecut.

Deputatul comunist Vladimir Voronin l-a întrebat de Octavian Calmîc, de ce vrea să ocupe această funcție, dacă anterior nu a făcut față la funcțiile pe care le-a deținut: „Ai fost în mai multe posturi și pe poate le-ai „prăvălit”, a spus Voronin.

La rândul său, Calmîc i-a răspuns: „Am o activitate din anul 1996 la Ministerul Economiei și, dacă o să urmăriți rezultatele din diferite funcții, o să vedeți că sunt doar creșteri economice”.

La rândul său, deputatul liberal-democrat Iurie Țap a reproșat că majoritatea parlamentară aranjează în funcții importante de stat persoane docile.

Decizia a fost luată cu votul majorității deputaților din plen. „Vă mulțumim pentru votul de încredere”, a spus Ștefan Creangă, după vot.

Amintim că, la finele anului 2018, conducerea ANRE și-a dat demisia „in corpore”. Atunci, Tudor Copaci, director demisionar al ANRE, a spus că pleacă din funcție din motive personale.

Ștefan Creangă

Veaceslav Untilă

Foto: CCM

Octavian Calmîc

 

Foto: Curentul.md

Eugen Carpov

Vezi și:

Deputații au aprobat demisia lui Veaceslav Untilă din funcția de președinte al Curții de Conturi