/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

/VIDEO/ Igor Dodon spune că piloții moldoveni, luați ca ostatici în Afganistan, au fost eliberați acum două zile. Aceștia s-ar afla la Moscova

missing
11 februarie 2019, ora 10:28

Piloții din Republica Moldova, care au fost luați ca ostatici în Afganistan, acum aproximativ patru ani, au fost eliberați cu două zile în urmă și, în prezent, s-ar afla la Moscova. Anunțul a fost făcut de șeful Statului Igor Dodon, în cadrul unui briefing de presă, organizat astăzi la Președinție.

Din spusele lui Igor Dodon, piloții au fost eliberați datorită implicării Rusiei și acum ei sunt internați în spital.

Rudele ostaticilor nu au fost anunțate deocamdată, acestea vor fi telefonate, potrivit lui Dodon, la circa o oră după briefing.

„În prezent, ei se află în spital, starea de sănătate este bună; trei ani jumătate ei au fost ținuți sub pământ, au stat doar pe pâine și apă”, a spus Igor Dodon.

De asemenea, președintele a spus că, în decurs de o săptămână, va merge personal la Moscova și-i va aduce acasă.

Piloții moldoveni au fost luați ostatici de talibani în anul 2015. Elicopterul de tip Mi-17, cu trei membri ai echipajului, toți moldoveni, transporta 18 militari afgani. La un moment dat elicopterul a fost atacat. Piloții au fost nevoiți să aterizeze de urgență. Când au ajuns la sol unul dintre piloți a fost omorât de talibani, iar ceilalți doi au fost luați ostatici.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram