/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Și bașcana Găgăuziei e împotriva rechemării ambasadorului moldovean de la Moscova: „Nu susțin inițiativa MAEIE”

missing
14 februarie 2019, ora 11:00

Și bașcana Găgăuziei, Irina Vlah, se declară împotriva rechemării ambasadorului Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța. 

„Categoric sunt împotriva inițiativei Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene de a-l rechema pe ambasadorul țării noastre din Federația Rusă. Este clar că acest demers are un singur scop – de a deteriora, în ajunul alegerilor, relațiile moldo-ruse și de a prezenta Rusia ca pe o amenințare externă”, a comentat Vlah pe rețelele de socializare.

Mai mult, bașcana Găgăuziei spune că nu va fi prezentă la ședința Executivului, atunci când se va examina acest subiect: „Pentru locuitorii Găgăuziei, ca și pentru majoritatea cetățenilor Republicii Moldova, Rusia este cel mai important partener strategic, politic și economic. În Autonomia Găgăuză se apreciază relațiile strânse cu regiunile rusești, care ne sunt partenere și vom spori potențialul cooperării internaționale cu acestea. În calitate de bașcană a Găgăuziei și membră a Guvernului, eu nu voi participa la ședința la care se va examina această inițiativă scandaloasă a MAEIE”, a mai spus Irina Vlah.

Ieri, MAEIE a venit cu inițiativa  față de Guvern de a rechema ambasadorul Republicii Moldova de la Moscova. Ulterior, șeful statului Igor Dodon a spus că nu va nu va semna un decret de rechemare a lui Andrei Neguța.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram