Și bașcana Găgăuziei, Irina Vlah, se declară împotriva rechemării ambasadorului Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța. 

„Categoric sunt împotriva inițiativei Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene de a-l rechema pe ambasadorul țării noastre din Federația Rusă. Este clar că acest demers are un singur scop – de a deteriora, în ajunul alegerilor, relațiile moldo-ruse și de a prezenta Rusia ca pe o amenințare externă”, a comentat Vlah pe rețelele de socializare.

Mai mult, bașcana Găgăuziei spune că nu va fi prezentă la ședința Executivului, atunci când se va examina acest subiect: „Pentru locuitorii Găgăuziei, ca și pentru majoritatea cetățenilor Republicii Moldova, Rusia este cel mai important partener strategic, politic și economic. În Autonomia Găgăuză se apreciază relațiile strânse cu regiunile rusești, care ne sunt partenere și vom spori potențialul cooperării internaționale cu acestea. În calitate de bașcană a Găgăuziei și membră a Guvernului, eu nu voi participa la ședința la care se va examina această inițiativă scandaloasă a MAEIE”, a mai spus Irina Vlah.

Ieri, MAEIE a venit cu inițiativa  față de Guvern de a rechema ambasadorul Republicii Moldova de la Moscova. Ulterior, șeful statului Igor Dodon a spus că nu va nu va semna un decret de rechemare a lui Andrei Neguța.