/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Cum comentează reprezentanții PDM informația despre dosarul lui Vlad Plahotniuc în Rusia: „PDM va sesiza instituțiile internaționale”

missing
22 februarie 2019, ora 10:01

Reprezentanții Partidului Democrat din Moldova (PDM) spun că anunțul celor de la Ministerul de Interne al Rusiei precum că Vlad Plahotniuc, președintele democraților, ar avea un dosar penal în Federația Rusă, într-o schemă de spălare de bani organizată împreună cu Veaceslav Platon, este „o intervenție abuzivă” din partea Rusiei, în alegerile din Republica Moldova. 

„Așa-zisul dosar deschis de ruși împotriva președintelui PDM, cu două zile înaintea alegerilor parlamentare din Republica Moldova, este în mod clar o intervenție abuzivă a Federației Ruse în încercarea de a influența rezultatul alegerilor din țara noastră. Reamintim că, în urmă cu un an, serviciile speciale ruse au făcut și alte acțiuni abuzive împotriva președintelui PDM, au încercat să-i limiteze deplasarea în afara țării. Interpol a calificat toate acele acțiuni ca fiind HĂRȚUIRE POLITICĂ din partea Rusiei și le-au RESPINS”, a comentat Vitalie Gamurari, purtătorul de cuvânt al PDM, pe rețelele de socializare.

„Din păcate, Rusia nu renunță la războiul hibrid, dus nu doar împotriva PDM, dar împotriva Republicii Moldova și a cetățenilor ei, iar aceasta nouă acțiune este o intervenție extrem de gravă în modul de desfășurare a alegerilor din țara noastră. PDM va sesiza chiar astăzi instituțiile internaționale și observatorii în alegeri în legătură cu acest caz de imixtiune a Federației Ruse în alegerile din Moldova”, a mai spus reprezentanților democraților.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram