Reprezentanții PSRM spun că regretă faptul că cei din blocul ACUM nu au venit să discute cu ei despre o eventuală coaliție în parlament. Aceștia spun că membrii blocului ACUM au adoptat „politica struțului”, reproșându-le că „au băgat capul în nisip” și și-au trădat alegătorii.

„Este regretabil să aflăm acest lucru, fiindcă am considerat că putem fi parteneri onești în viitorul Parlament. Îi informez pe viitorii deputați ACUM că nicio lege nu poate fi adoptată până nu va fi votată o conducere a Parlamentului și nu vom avea un Guvern nou și funcțional. Pentru a salva țara avem nevoie de o majoritate parlamentară, ACUM a declarat că nu dorește o majoritate parlamentară”, a spus socialistul Ion Ceban.

Ceban a menționat că formațiunea pe care o reprezintă va analiza scenarii și soluțiile care se impun în situația creată.

„PSRM va convoca în viitorul apropiat organele de conducere a partidului pentru determinarea acțiunilor următoare. Nu este exclus că vom anunța agenda noastră politică după formarea Parlamentului, după prima ședință a noii Legislaturi. Până atunci vom evolua cele mai potrivite scenarii și soluții ce se impun în situația curentă”, a declarat deputatul PSRM.

PSRM a invitat ieri blocul ACUM la discuții privind formarea unei eventuale majorități parlamentare, dar cei de la ACUM au anunțat astăzi că nu vor da curs invitației și au spus că nu vor face alianță cu niciunul dintre partidele care au acces în Parlament.