Și președintele raionului Ștefan Vodă, Nicolae Molozea, care a participat la alegerile parlamentare din partea Partidului Democrat și care a nu a câștigat, și-a dat ieri, 21 martie, demisia. Aceasta a fost acceptată, iar noul președinte al raionului a fost ales consilierul PD, Iurie Moiseev.

Potrivit Consiliului Raional Ștefan Vodă, fostul președinte al raionului ar fi insistat ca consilierii să-i accepte demisia. Decizia de demisie a fost adoptată cu 27 de voturi pentru, unul împotrivă și patru rețineri.

După o pauză de 15 minute, 12 consilieri, dintre care nouă din fracțiunea PDM și trei din PLDM l-au înaintat pe Iurie Moiseev la funcția de președinte al raionului Ștefan Vodă. Cu 27 de voturi pentru, Moiseev a fost investit în funcția de președinte.

Pe 20 martie din funcția de președinte al raionului Ialoveni a demisionat Lilian Carmanu. Noul președinte al raionului Ialoveni ar fi fost ales Ghenadie Sajin, președintele Organizației Teritoriale a Partidului Democrat din Ialoveni.

Ghenadie Sajin declarase că a fost promovat în această funcție de colegii săi din Partidul Democrat, care sunt de părere că acesta s-ar descurca foarte bine în fotoliul de președinte de raion.

Scenariul s-ar fi repetat și în raionul Criuleni. Asta după ce președintele raionului, Veaceslav Burlacu ar urma să-și dea demisia.