/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Demisii în lanț în rândul președinților de raioane PDM. Cine este noul președinte al raionul Ștefan Vodă

22 martie 2019, ora 13:12

Potrivit Consiliului Raional Ștefan Vodă, fostul președinte al raionului ar fi insistat ca consilierii să-i accepte demisia. Decizia de demisie a fost adoptată cu 27 de voturi pentru, unul împotrivă și patru rețineri.

După o pauză de 15 minute, 12 consilieri, dintre care nouă din fracțiunea PDM și trei din PLDM l-au înaintat pe Iurie Moiseev la funcția de președinte al raionului Ștefan Vodă. Cu 27 de voturi pentru, Moiseev a fost investit în funcția de președinte.

Pe 20 martie din funcția de președinte al raionului Ialoveni a demisionat Lilian Carmanu. Noul președinte al raionului Ialoveni ar fi fost ales Ghenadie Sajin, președintele Organizației Teritoriale a Partidului Democrat din Ialoveni.

Ghenadie Sajin declarase că a fost promovat în această funcție de colegii săi din Partidul Democrat, care sunt de părere că acesta s-ar descurca foarte bine în fotoliul de președinte de raion.

Scenariul s-ar fi repetat și în raionul Criuleni. Asta după ce președintele raionului, Veaceslav Burlacu ar urma să-și dea demisia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram