Primarul unui sat din Rîșcani, sancționat, după ce i-a dat în arendă un teren agricol fiului său. Ce amendă va plăti edilul

22 martie 2019, ora 11:04

Primarul satului Singureni, raionul Rîșcani, Virgil Moloșag, va plăti o amendă de zece mii de lei și nu va avea dreptul să dețină funcții publice o perioadă de zece luni, pentru că i-a dat fiului său în arendă un teren agricol. Recent, Judecătoria Chișinău l-a recunoscut vinovat de „nedeclararea și nesoluționarea conflictului de interese”, informează Autoritatea Națională de Integritate (ANI).

ANI a constatat un conflict de interese la Primăria din Singureni în toamna anului trecut, în momentul în care primarul l-a admis ca participant și l-a desemnat drept câștigător al licitației pe fiul său, oferindu-i acestuia în arendă un lot de teren agricol de 1,49 ha.

„Potrivit art. 12 alin.(7) din Legea nr. 133/2016 primarul era obligat să informeze Autoritatea Națională de Integritate imediat, dar nu mai târziu de trei zile de la data constatării, despre orice situație de conflict de interese real în care se află. În același timp, în conformitate cu art.14 din Legea nr.133/2016 până la soluţionarea conflictului de interese real, subiectului declarării îi era interzisă întreprinderea oricărei acţiuni pe cauza dată, cu excepţia abţinerii”, explică reprezentanții ANI.

Hotărârea Judecătoriei Chișinău poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile.

Vezi și:

Doi administratori de întreprinderi municipale și-au angajat rudele în subordine

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram