Reprezentanții Spitalului Sfânta Treime din sectorul Rîșcani al capitalei spun că pacientul care ar fi fost bătut ieri, în ambulanță, chiar în curtea spitalului, ar fi fost agresiv și ar fi încercat să-l lovească pe medicul care a venit să-l consulte. 

„În fișa de însoțire completată de către echipă, sunt înregistrate date despre comportamentul neadecvat, agresiv al acestuia”, se menționează într-un comunicat emis de reprezentanții spitalului.

Aceștia confirmă faptul că pacientul era în beat criță: „După încercarea de a lovi medicul care a venit să-l consulte, a fost chemat agentul de pază al serviciului specializat cu care spitalul are relații contractuale. La fata locului a venit și serviciului operativ din cadrul serviciului de pază. Între timp pacientul a fost consultat de către medicul toxicolog cu estimarea necesității internării acestuia în altă instituție medicală. Pacientul însoțit de membrii echipei de urgență și serviciul operativ al serviciului de pază a părăsit instituția”, spun angajații serviciului de presă al Spitalului Sfânta Treime. 

De asemenea, reprezentanții instituției medicale afirmă că în imaginile publicate pe rețelele de socializare nu este prezent nici un angajat al spitalului și că ulterior, conducerea spitalului a solicitat explicațiile de rigoare de la compania de pază.

Pe acest caz a fost sesizată și Poliția din Chișinău.

Cazul a avut loc ieri, către ora 16:00, în curtea Spitalului Sfânta Treime din Chișinău. Imaginile video surprinse de martorii oculari au fost publicate ulterior pe rețelele de socializare.