/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO/ O altfel de trecere de pietoni a apărut pe o stradă din Capitală

21 mai 2019, ora 12:19

O altfel de trecere de pietoni a apărut pe o stradă din capitală. Aceasta este de culoare albă, cu inscripții precum: „Scoateți căștile”, „Dă-te jos de pe bicicletă” sau „Ia-ți copilul de mână”. Despre asta a anunțat primarul interimar Ruslan Codreanu pe pagina sa de Facebook. 

Acestea vor fi marcate în cele mai aglomerate și periculoase intersecții, potrivit lui Codreanu.

Vopseau este pe bază de acril. Acesta are o garanție de circa șase luni, „în funcție de intensitatea traficului”, potrivit autoritățile.

Pentru marcajele rutiere au fost procurate 70 de tone de vopsea albă, trei roșii și trei galbenă. Culoarea galbenă va fi aplicată în stațiile de așteptare a transportului public, iar cu roșu și alb vor fi evidențiate intersecțiile problematice (aglomerate) din capitală. Vopseaua cumpărată a costat peste două milioane de lei.

Săptămâna precedentă, autoritățile municipale au început să aplice marcajul rutier. Astfel, prima trecere în culorile alb-roșu a fost marcată pe strada N. Dimo din sectorul Râșcani al capitalei.

Foto: Facebook/ Ruslan Codreanu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram