/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ UPDATE: Dosarul „Tranga”! Avocatul spune că nu există probe: „Scopul lor e de-al lega pe Andrei Tranga cu Grigore Caramalac”

missing
23 mai 2019, ora 13:35

ORA 13.00: Andrei Tranga, proprietarul restaurantelor Andy’s Pizza și La plăcinte, a fost escortat de mascați din sala de judecată, după încheierea ședinței de azi. Acesta nu a fost lăsat să facă declarații de presă, dar, întrebat de jurnaliști în treacăt ce poate să spună în apărarea sa, acesta a zis că i se aduc niște acuzații false.

ACTUALIZARE, ORA 13.40: La ședința de judecată de astăzi, magistrații urmau să se pronunțe cu privire la prelungirea arestului preventiv pe numele lui Andrei Tranga. Judecătorii vor pronunța decizia la ora 17:20.

„Procurorii solicită prelungirea mandatului de arest pe motiv că, chipurile, mai sunt anumite acțiuni procesuale, inclusiv și de confruntare dintre Andrei Tranga și denunțătorul. Apărarea a pledat pentru eliberarea lui din sală. Nu în arest la domiciliu, dar punerea lui în libertate, din motiv că nu există probe, absolut nicio probă, care ar confirma implicarea lui Andrei Tranga în presupusul trafic de influență”, a spus avocatul lui Andrei Tranga, Ion Dron.

„Procurorul în ședința de judecată a recunoscut că singura probă existentă este declarația acestei persoane, care a făcut denunț împotriva lui Andrei Tranga – Viorel Varzari. El nu a deținut niciodată această afacere, iar administrator nu mai este acolo din 8 aprilie. Afacerea aceasta nu a fost, conform actelor, niciodată a lui. Conform documentelor, aparține unei alte persoane. Dânsul a fost administrator până pe 8 aprilie, iar în ziua depunerii denunțului pentru șantaj și altceva el nu mai era nici administrator, nici proprietar. Adică proprietar nu a fost niciodată, dar nici măcar administrator nu era”, a declarat avocatul după ședință.

Avocatul mai spune că toate măsurile de investigație specială, inclusiv perchezițiile, au avut un efect zero: „Din motiv că nu există nicio probă. În declarațiile lui Varzari nu există nicio indicație în care el ar spune că «am vorbit la telefon cu Tranga referitor la acest trafic de influență». Noi am stat 18 ore și am colectat audierile lui Tranga cu alte persoane și ele nu există în telefonul lui Andrei Tranga. Replica procurorului știți care a fost? Că pe lângă denunț el a mai făcut explicații suplimentare”, a spus Ion Dron.

„Andrei Tranga a vorbit 11 ore în șir, a făcut declarații pe 13 pagini cu lux de amănunte și detalii pe care le poate dovedi cu date exacte, dar lucru pe care nu-l poate face în arest”, a mai zis avocatul Dron.

„În afară de declarația unei persoane nu există probe în acest dosar. I-am zis domnului procuror: «Dacă și ar fi fost probe în acest dosar, ele nu mai pot fi recuperate, fiindcă măsurile voastre de investigație au fost zero». I-am mai întrebat: «Dacă Dvs. tot sunteți preocupați de trafic de influență, de ce nu ați procedat mai inteligent? Să-l puneți în calitate de bănuit pe Tranga, șase luni să nu-i anunțați, să-l supuneți unor urmăriri speciale, măsuri de investigație, să culegeți probele și să-l luați călduț, dacă este acest trafic». Nu, scopul lor este de-al lega pe Andrei Tranga cu Grigore Caramalac”, a comentat Ion Dron.

Jurnaliștii l-au întrebat pe avocat cine ar fi interesat să-l lege pe Tranga de Caramalac, iar acesta a răspuns: „Vă spun după Curtea de Apel, dacă va fi ședința, pentru că nu cred că vom avea astăzi șansa să fie pus în libertate (…). Caramalac nu are niciun statut în acest dosar, este pur și simplu menționat numele lui. O să fiu un pic ironic și o să spun că noi trebuie să schimbăm denumirea Procuraturii pentru Crimei Organizate, pentru că ea trebuie să-și justifice denumirea și bănuiesc că ei vor căuta grupuri organizate și în dormitorul Dvs.”, a precizat Ion Dron.

Apărătorul proprietarului restaurantelor Andy’s Pizza spune că urmează ca în cadrul unei viitoare ședințe de judecată să fie o confruntare dintre Tranga și Varzari.

Foto: Privesc.eu

Andrei Tranga a fost reținut procurorii pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) la sfârșitul lunii aprilie, într-un dosar penal deschis pentru şantaj. Acesta se află în arest preventiv pe un termen de 30 de zile. Oamenii legii au comunicat că acesta ar fi încercat preluarea unei afaceri.

La rândul său, avocatul omului de afaceri spune că acesta pledează nevinovat și că inițial, Procuratura a anunțat că Tranga a fost arestat pentru șantaj, ulterior s-a dovedit că a fost arestat pentru trafic de influență.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram