/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Pînzari: La manifestațiile de ieri nu a fost încălcată ordinea publică. Ce spune despre eventuala demitere a lui Cavcaliuc

24 mai 2019, ora 11:22

Șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), Alexandru Pînzari, spune că la manifestațiile de ieri nu a fost încălcată ordinea publică și nu are de ce să-l demită pe șeful adjunct al IPG, Gheorghe Cavcaliuc, în contextul declarațiilor făcute de Iurie Reniță, deputat din Blocul ACUM.

„La manifestațiile de ieri nu au fost înregistrare încălcări majore ale ordinii publice prin urmare eu dau o calificare de foarte bună gestionare a evenimentelor de către Gheorghe Cavcaliuc”, a spus Alexandru Pînzari, contactat telefonic de TV8.md.

L-am întrebat pe șeful IGP ce măsuri au fost luate de Poliție ieri, după contramanifestațiile de la protestul celor de la ACUM și dacă oamenii legii caută să identifice persoanele care au manifestat pe alocuri violent, ascunzându-și identitatea.

„Orice eveniment de acest gen noi facem o analiză a circumstanțelor care au avut loc, a persoanelor implicate. Vom da o calificare juridică tuturor acțiunilor și tuturor participanților. Dacă va fi necesar, se vor face și audieri, dar, vă spun, încălcări majore ale ordinii publice nu au fost”, a declarat Alexandru Pînzari.

L-am contactat și pe Gheorghe Cavcaliuc pentru a obține o reacție, dar acesta are telefonul deconectat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram