/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/UPDATE/Presa din Rusia: Sora lui Veaceslav Platon ar fi fost arestată la Moscova. Ce spune procuratura Generală din Moldova

missing
28 mai 2019, ora 17:17

UPDATE, ORA 17.17: Reprezentanții Procuraturii Generale din Republica Moldova au declarat pentru TV8 că Elena Platon este dată în căutare și de autoritățile din țara noastră, doar că aceasta este cercetată pentru alte capete de acuzare și nu este vorba despre același dosar, deschis în Federația Rusă. 

L-am contactat și pe avocatul lui Veaceslav Platon, Alexandru Bodnariuc, însă acesta spune că nu dispune de asemenea informații.

ORA 16:38 Sora omului de afaceri Veaceslav Platon, Elena Platon, ar fi fost arestată la Moscova. Aceasta ar fi suspectată în dosarul scoaterii ilegale de bani din băncile rusești, scrie Kommersant.ru.

Potrivit sursei citate, un mandat de arestare pe numele Elenei Platon a fost emis de Judecătoria Tversk din Moscova.

„Este vorba despre o schemă de scoatere ilegală a zeci de milioane de dolari din băncile rusești, în baza unor obligațiuni bancare fictive. Ancheta este desfășurată paralel în Federația Rusă și în Republica Moldova și acum au demarat procesele pe episoade separate”, scris sursa citată.

Am solicitat informații de la Procuratura Generală, dacă este adevărat că o asemenea anchetă se desfășoară și în Republica Moldova. Vom reveni cu detalii.

Elena Platon ar fi cercetată în baza a două articole penale și anume: apartenența la o grupare criminală, efectuarea operațiunilor de transferuri bănești în valută rusească sau străină, pe conturile persoanelor nerezidente, cu utilizarea actelor false, în proporții deosebit de mari, notează Kommersant.

La începutul acestui an, Ministerul de Interne al Rusiei a anunțat că la Moscova a fost deschis un dosar penal în care figurează omul de afaceri Veaceslav Platon, care se află în prezent în închisoare în Republica Moldova, și Vlad Plahotniuc, președintele Partidului Democrat.  Potrivit autorităților ruse, organele rusești de drept îi suspectează pe cei doi că ar fi făcut parte dintr-o grupare criminală internațională pentru a efectua tranzacții valutare ilegale pe scară largă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram