/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Versiunea lui Vărzari, denunțătorul în dosarul lui Tranga. Ce implicație ar avea aici Caramalac, potrivit lui

missing
30 mai 2019, ora 10:07

Viorel Vărzari, omul de afaceri care a scris denunț împotriva bussinesman-ului Andrei Tranga, precum că acesta ar fi încercat să-i preia compania, a povestit într-un interviu pentru Zeppelin Investigations, versiunea sa cu privire la modul în care proprietarul Andy’s Pizza ar fi încercat să-i ia afacerea și ce legătură are aici Grigore Caramalac, cunoscut și sub porecla „Bulgaru”.

Potrivit lui Vărzari, Caramalac ar deține o cotă parte din afacerea Trabo Plus a lui Tranga, companie care administrează rețeaua de restaurante Andy’s Pizza și La Plăcinte.

Viorel Vărzari a povestit că l-a cunoscut pe Andrei Tranga acum trei ani, la un eveniment de la o vinărie și că între cei doi s-a legat foarte repede o relație de prietenie. La un moment dat, discutând despre afaceri, Vărzari spune că Tranga i-a propus să-i fie partener de afaceri în compania Molinart Grup, furnizor de materiale din inox pentru industria vinicolă.

Vărzari afirmă că intenționa să-și extindă afacerea în Rusia, unde avea procurate niște echipamente, și Tranga i-a organizat o întâlnire la Moscova, cu niște persoane influente care l-ar putea ajuta în acest sens. Plecat la Moscova, acesta spune că întâlnirea a fost cu Grigore Caramalac, care i-a propus să împartă afacerea în modul următor: 50% lui Vărzari, 30% lui Tranga și alte 20% lui Caramalac.

„Vei pleca acasă, tu încă nu ești la curent cu tot ce se întâmplă acasă, în Moldova, dar vei pleca acasă și Andrei îți va explica tot și voi vă veți clarifica. Cu aceste 20 % să nu fie întrebări, Vitali o să facă toată organizația ce ține de fabrică. Mai mult ca atât, oficiul sediului la prima etapă trebuia să fie în Ambasada Bulgariei din Rusia și au zis că acolo o să aveți documente speciale, în care nu o să poate intra nimeni, și nimeni să nu vă poată face nimic, să mergeți înainte”, i-ar fi spus Caramalac lui Varzari la acea întâlnire.

„Ei împreună cu Tranga dețineau 50 %. 30+20, unde dl Tranga trebuia să vină cu investiții, dar o investiție foarte mizeră. Evoluând utilajul meu din Rusia, el era mult mai scump. El era peste un milion de euro, unde mi s-a spus clar că Tranga nu o să investească mai mult de 200 de mii de euro. Ceea ce A. Tranga și acasă îmi spunea că „Eu mai mult de 200 de mii de euro, pentru Rusia nu pot să investesc.”. El voia să cumpere niște automobile, să mai dezvoltăm acolo niște aparate, utilaj mai noi, adică, pe acel uzată să-l schimbăm. Dar, practic pentru asta un business, 200 de mii de euro, asta ar fi cum să te duci la un magazin cu doi lei”, a mai spus Viorel Vărzari.

(Continuarea materialului citiți pe Zeppelin.md).

Interviul cu Viorel Vărzari este realizat de bloggerul Veaceslav Balacci. Acesta și proiectul Zeppelin Invetigations ar fi afiliat holdingului media GMG, care aparține președintelui PD, Vlad Plahotniuc.

Anterior, avocatul lui Andrei Tranga, Ion Dron, a declarat că nu există nicio conexiune dintre afacerile clientului său și cu Grigore Caramalac și că se încearcă artificial de a lega acest dosar de numele lui Caramalac. Dron a spus că Tranga și Caramalac s-au văzut o singură dată, la Moscova, și cel din urmă i-a mulțumit proprietarului Trabo Plus pentru faptul că susține sportivii din Moldova.

Ieri, Curtea de Apel a menținut decizia instanței inferioare de a-l menține pe Tranga în arest preventiv.

Andrei Tranga a fost reținut de procurorii pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) la sfârșitul lunii aprilie, într-un dosar penal deschis pentru şantaj. Oamenii legii au comunicat că acesta ar fi încercat preluarea unei afaceri.

La rândul său, avocatul omului de afaceri spune că acesta pledează nevinovat și că inițial, Procuratura a anunțat că Tranga a fost arestat pentru șantaj, ulterior s-a dovedit că a fost arestat pentru trafic de influență.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram