/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Maia Sandu face primele declarații după decizia luată azi de PAS, de a accepta un candidat al PSRM la funcția de speaker

missing
05 iunie 2019, ora 21:41

„E o decizie riscantă; ne-am fi dorit să nu fi ajuns în această situație”, a comentat Maia Sandu, președinta PAS, decizia luată azi de membrii Consiliului Politic Național al formațiunii de a accepta un candidat al PSRM la funcția de președinte al Parlamentului. 

„Ne-am fi dorit să fim în situația ca să fie un președinte de Parlament din Blocul ACUM și un Guvern din ACUM, dar realitățile sunt altele din păcate. S-a ajuns aici din cauza fraudelor, a manipulării; această decizie dificilă am luat-o în condiții dificile”, a spus Sandu în cadrul emisiunii Politica Nataliei Morari de la TV8.

Membrii Consiliului Politic Național al PAS au decis la ședința de azi că își asumă votarea unui speaker propus de PSRM. Decizia a fost luată cu votul a 46 din cei 47 de membri ai Consiliului Politic Național al PAS.

Ulterior, cei din PSRM au spus că „salută decizia deputaților PAS”, iar reprezentanții Platformei DA au spus că se întrunesc și ei mâine într-o ședință de urgență la care vor lua și ei o decizie în acest sens.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram