Primarul satului Peticeni din raionul Călărași și câțiva consilieri din aceeași localitate au semnat o declarație prin care recunosc noua conducere a Parlamentului și componența noului Guvern în frunte cu Maia Sandu.

Aleșii locali anunță că susțin noua majoritate parlamentară și Guvernul investit pe 8 iunie. Documentul a fost semnat de primarul de Peticeni, Sergiu Șpac și cinci consilieri locali: Dumitru Melnic, Ghenadie Țîpac, Diana Catană, Gheorghe Zinovei și Nicanor Pruteanu.

Anterior, primarul orașului Taraclia a declarat că de astăzi este gata să conlucreze cu noul Guvern al Maiei Sandu.

Și primarului satului Capaclia din raionul Cantemir, Alexei Busuioc, a scris într-o postare pe facebook că susține noua guvernare și și-a îndemnat colegii din autoritățile publice locale să facă același lucru.

„Președintele Parlamentului este dna Zinaida Grecanîi (cu toate rezervele pe care le am față de această persoană), prim-ministru este dna Maia Sandu, iar președinte este dl. Igor Dodon! Uniunea Europeana a susținut noua guvernare de la Chișinău! Prietenii și colegii care gândesc la fel ca mine, dați să susținem noua guvernare pentru stabilitatea și viitorul nostru precum și al copiilor noștri! Dumnezeu să ne ocrotească țara”, a scris primarul de Capaclia.

Pe de altă parte, la Nisporeni se întâmplă o situație diametral opusă. Mai mulți primari din acest raion, reprezentanți ai Partidului Democrat, au semnat o declarație prin care recunosc doar legitimitatea Guvernului condus de Pavel Filip.

Solicitat de tv8.md, directorul Congresului Autorităților Publice Locale, Viorel Furdui, a criticat ambele poziții ale primarilor și i-a îndemnat pe aceștia să păstreze o distanță față de schimbările politice care au loc la nivel central și să nu se implice în jocuri politice.

Directorul CALM critică acțiunile primarilor din Nisporeni și Taraclia: „E grav și e nebunie totală”

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!