/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone, reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski

La ședința convocată azi de Pavel Filip la Guvern s-a decis ca Ambasada Moldovei din Israel să se mute la Ierusalim

missing
11 iunie 2019, ora 21:19

La ședința convocată azi de Pavel Filip la Guvern, s-a decis că Ambasada Republicii Moldova din Statul Israel să fie transferată din Tel Aviv în Ierusalim, se menționează într-un comunicat venit de la adresa Guvernului.

De asemenea, în comunicat se spune: „Cabinetul de miniștri a hotărât să aprobe semnarea Acordului cu privirea la vânzarea terenului pentru construcția Ambasadei SUA în Republica Moldova”.

„Am fost în situația să aprobăm de urgență aceste proiecte având în vedere instabilitatea și incertitudinea politică din țară, dar și ultimele evoluții politice prin care unul dintre partidele care au încercat să blocheze permanent aceste 2 proiecte încearcă să preia în mod ilegal puterea. Sunt două angajamente pe care le-am făcut anterior și vrem să avem certitudinea că ele vor fi respectate, indiferent de ceea ce se va întâmpla după alegerile anticipate”, a spus Pavel Filip în cadrul ședinței, potrivit comunicatului.

De asemenea, angajații serviciului de presă al Guvernului menționează: „Ambele proiecte sunt angajamente asumate de Guvernul Republicii Moldova și s-a dorit ca acestea să nu fie blocate pe termen lung din cauza crizei politice din țară”.

Astăzi, Pavel Filip a convocat la Guvern ședința Comisiei pentru Situații Excepționale.

Vezi și:

Decizie la ședința convocată astăzi de Pavel Filip! Un milion de lei, alocat pentru înlăturarea consecințelor ploilor

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram