/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Un grup de angajați ai MAI spun că susțin Guvernul Sandu: „Nu vă temeți! Știu că sunteți demni!”

missing
11 iunie 2019, ora 19:27

Un grup de angajați ai Inspectoratului Național (INI) de Investigații al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au făcut o declarație publică în care spun că recunosc Guvernul Sandu și își îndeamnă camarazii să facă la fel.

Șeful Direcției nr. 6 a Inspectoratului Național de Investigații, Anatolie Macovei: „Eu din partea mea și din partea colegilor vă spun că noi recunoaștem Guvernul condus de Maia Sandu. Facem un apel față de toți colegii să ne urmeze exemplul ca să evităm ciocniri, dezordini în masă altercații. Facem apel față de părinți, frați, surori, rude, tuturor angajaților Poliției și structurilor de forță care astăzi sunt impuși să îndeplinească niște ordine nelegitime, să se ocupe de niște treburi murdare. Fiți cu noi. Noi nu ne temem. Eu nu mă tem. Sunt veteran de război, activez de mulți ani în Poliție și mă uit în ochii tuturor și să spun să nu vă temeți. Știu că sunteți mulți, sunteți demni!”.

Iurie Tașcu, locotenent-colonel, ofițer principal: „Stimați colegi, stimați veterani, vă chem la verticalitate. Recunoaștem Guvernul nou format. Astăzi toată ziua am fost implicat în serviciu, în afara Guvernului, în spatele Guvernului, unde știu că toți colaboratorii, majoritatea, au fost sufocați. Pentru ce și cum? Rămâne de văzut. Nu vă temeți, aveți curaj. Îndemn colaboratorii din Brigada Fulger, unde am activat mulți ani, mulți mă cunosc, îi îndemn, capul sus și demnitate”.

Alături de angajații INI fost și noul șef al Inspectoratului General de Poliție (IGP) Gheorghe Balan, numit în funcție ieri de membrii Cabinetului de Miniștri, condus de Maia Sandu, și deputatul din Blocul ACUM, Chiril Moțpan.

Vezi și:

Declarația MAI-ului: „Ministerul nu acționează în funcție de indicațiile politicienilor”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram