Andrei Năstase, președintele Platformei DA, spune că, în opinia sa, Statele Unite ale Americii (SUA) au recunoscut legitimitatea noului Guvern prin prezența ambasadorului american Derek Hogan la ședința Parlamentului la care a fost investit noul Cabinet de Miniștri. Opinia a fost exprimată la emisiunea Politica Nataliei Morari de la TV8.

Năstase a spus că este sceptic privitor la faptul că prin ultimele decizii adoptate la Guvern la ședința convocată de Pavel Filip (cea de a muta Ambasada Republicii Moldova din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim și de vânzare a terenului fostului Stadion Republican pentru construcția noului sediu al Ambasadei SUA la Chișinău) ar putea fi influențată poziționarea SUA cu privire la criza politică din Republica Moldova

„Certitudinea mea e că SUA nu vor accepta această mizerie (…). Despre un teren sau o ambasadă se va discuta într-un guvern legitim”, a spus Năstase.

Cele două decizii sus-menționate au fost adoptate la ședința Comisiei Situații Excepționale, convocată de Pavel Filip acum două zile, la sediul Guvernului.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!