/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Decizie de ultimă oră! Procurorii au anulat mandatul de arestare pe numele lui Rento Usatîi

missing
16 iunie 2019, ora 20:21

Procurorii au anulat mandatul de arestare pe numele lui Renato Usatîi, liderul Partidului Nostru (PN). Decizia a fost luată acum câteva minute.

Cercetările în dosarul acestuia vor continua. Potrivit lui Usatîi, acesta va fi obligat să se prezinte la audieri, de fiecare dată când procurorii o vor cere.

„Mandatele de arest au fost anulate de procurori. Domnul avocat să explice, am înțeles că este vorba despre un articol din Legea Procuraturii care permite să schimbe măsura preventivă sau să fie anulată”, a declarat Renato Usatîi.

„Nu am interdicție de a părăsi țara, este doar o măsură luată la solicitarea avocatului meu care a scris că Republica Moldova a fost declarată stat capturat”, a zis liderul PN.

„Eu aveam o vizită programată la doctor în Germania, pe care am întrerupt-o. Au spus că la orice chemare va trebui să mă prezint”, a mai explicat Usatîi.

În dosarele intentate pe numele său, Renato Usatîi este cercetat inclusiv pentru tentativă de omor și contrabandă. Acesta își neagă vina și spune că dosarele sale sunt politice.


Vezi și:

A fost reținut de polițiști chiar la intrarea în țară. Renato Usatîi este transportat la PCCOCS

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram