/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/FOTO/ „Cauză de masă” în fața Procuraturii Generale. OccupyGuguță cere demisia lui Hraunjen

19 iunie 2019, ora 13:04

„Cauză de masă” în fața Procuraturii Generale. Organizația civică OccupyGuguță a venit pentru a cere demisia procurorului general al Republicii Moldova, Eduard Harunjen. Aceștia au adus prânzul în fața clădiri și speră că anume așa vor influența la decizia acestuia.

Cerem demisia domnului Harunjen. Îl servim cu o invitație fierbinte să plece. El a cerut presiune, noi îi oferim. Din spusele polițiștilor am înțeles că el nu v-a veni. Sperăm totuși să vină cineva”, a spus unul din membrii organizației civice OccupyGuguță.

În loc, aceștia cer ca noul procurorul general să fie „independent și cu abilități profesionale, anume în domeniul procuraturii.”

După apariția investigației jurnalistice publicată la data de 14 iunie, de „RISE Moldova”, care arată cum au interceptat polițiștii și procurorii peste 50 de persoane în cadrul unor anchete penale, prim-ministra Maia Sandu i-a cerut demisia procurorului general, Eduard Harujen.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram