Blocul avariat de la Otaci, raionul Ocniţa, va fi demolat. Despre aceasta a anunțat astăzi în cadrul ședinței Guvernului, ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brânzan. Însă, potrivit lui, demolatorul încă nu a fost determinat. 

„Funcția demolării se află în subordinea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) cu care noi vom conlucra. Sâmbătă, la fața locului s-a deplasat un grup de experți pentru a evalua situația. Blocul avariat a fost investigat. De asemenea, au mai fost cercetate cinci clădiri din vecinătate și o școală”, a declarat ministrul Economiei și Infrastructurii.

Vineri, în cadrul Comisiei pentru situații excepționale, convocată la Guvern, a fost adoptată o decizie conform căreia familiile care şi-au pierdut locuințele în urma prăbușirii blocului din Otaci vor beneficia de suport financiar din partea autorităților.

În acest context, Vadim Brânzan a declarat că Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) trebuie să identifice împreună cu MAI un evaluator pentru a determina cât mai curând posibil suma despăgubirilor necesare a fi efectuate din Fondul de rezervă pentru situații excepționale.

În seara zilei de 19 iunie a avut loc prăbușirea construcției unei scări a unui bloc de locuit cu nouă etaje din orașul Otaci, Ocnița. Victime nu au fost înregistrate, oamenii fiind evacuați înainte de producerea accidentului.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!