/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 801: Atacuri și în ajun de Paște! Alerta lui Zelenski, dat în căutare de Rusia: Urmează o nouă etapă

Cum s-a finalizat ședința de la Curtea de Apel Cahul, la care procurorii au cerut arestarea lui ILAN ȘOR

missing
26 iunie 2019, ora 14:53

Judecătorii nu s-au pronunțat cu privire la cererea procurorilor de a fi emis mandat de arestare pe numele lui Ilan Șor din motiv că nici avocatul nu a fost prezent la ședință. Astfel, ședința de azi a fost amânată cu aproximativ trei săptămâni. Informația a fost confirmată pentru TV8.md de Andrei Băeșu, procuror în dosarul lui Ilan Șor.

Potrivit lui Andrei Băeșu, la ședință nu s-a prezentat nici avocatul lui Ilan Șor, nici avocații din oficiu care au fost solicitați.

Avocatul lui Ilan Șor a anunțat instanța că va lipsi din motive de sănătate.

Următoarea ședință de judecată de la Curtea de Apel Cahul în dosarul lui Ilan Șor este preconizată pentru data de 19 iulie 2019.

„La această ședință probabil va urma examinarea recursului procurorilor, dacă nu se va prezenta în continuare inculpatul”, a precizat Andrei Băeșu.

Procurorul spune că totuși nu există informații de la Poliția de Frontieră precum că Ilan Șor a părăsit țara, dar acuzatorul nu exclude că acesta ar fi putut să plece din țară prin regiunea transnistreană.

Andrei Băeșu spune că actele de identitate ale lui Ilan Șor nu au fost confiscate: „El a avut pașaportul la el din motiv că a circulat. La solicitarea și cu acordul instanței el a circulat, dacă vă aduceți aminte că a fost și mediatizat. Actele dumnealui le-a deținut cu acordul instanței dumnealui a circulat în luna august”, a spus procurorul.

Astăzi, procurorii au înaintat judecătorilor de la Curtea de Apel Cahul emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele lui Ilan Șor, din motiv că acesta, aflându-se sub control judiciar, ar fi părăsit țara.

Tot azi, procurorii au inițiat procedura de punere sub sechestru a mai multor bunuri pe care le deține Ilan Șor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram