/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Ce (spune că) știe Harunjen despre dosarul pe trafic de droguri din Rusia, în care figurează „Borman”, Plahotniuc și Țuțu

04 iulie 2019, ora 16:56

Oleg Pruteanu, alias „Borman”, este cercetat în arest preventiv pentru trafic de droguri, în baza materialelor acumulate de organele de urmărire penală din Federația Rusă, dar despre Vlad Plahotniuc și Constantin Țuțu, actual și fost deputat în Parlament, despre care Ministerul de Interne al Rusiei anunța recent că ar figura în aceleași dosare, Procuratura din Republica Moldova nu a fost informată, spune Eduard Harunjen, procurorul general al Republicii Moldova.

„Pe acestă persoană (n.r. „Borman”) într-adevăr există mai multe dosare penale la Procuratura pentru Combaterea Crimelor Organizate și Cauze Speciale (PPCOCS). Această persoană este în arest preventiv și se judecă în prezent în stare de arest preventiv. Din Federația Rusă am primit în luna februarie 135 de volume pe dosar în privința acestei persoane, acestui criminal. Federația Rusă a documentat foarte mult, eu vorbesc de acea persoană, nu vorbesc de Plahotniuc, dar de acea persoană, alias „Borman”. Federația Rusă l-a documentat foarte mult timp împreună cu colegii din alte state din Europa și, deoarece el se afla deja în custodia organelor din Republica Moldova și nu exista niciun temei ca el să fi cerut să-l condamne în Federația Rusă, ei au decis să facă transfer de urmărire penală către autoritățile din Republica Moldova”, a declara Harunjen.

Șeful Procuraturii Generale spune că, după ce în presă a apărut recent informația despre aceste dosare din Rusia, în care figurează Plahotniuc și Șor, acesta a verificat la procurorul care instrumentează procesul lui „Borman”, dacă în acele 135 de volume ale dosarului acestuia figurează și numele democraților Plahotniuc și Țuțu. Procurorul de caz i-a spus lui Harunjen că cei doi nu sunt pomeniți în materialele cauzei.

„Acest lucru mă face să cred că ar fi existat alte cauze penale în Federația Rusă despre care eu nu cunosc, despre care nu am fost informat nici eu, nici colegii mei din Procuratura Generală”, a mai spus Harunjen.

Ministerul rus de Interne a anunțat despre un nou dosar în care figurează ex-liderul Partidului Democrat Vlad Plahotniuc la finele lunii iunie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram