Flashmob în susținerea lui George Simion. Câțiva unioniști cer să-i fie anulată interdicția de a intra pe teritoriul Republicii Moldova

15 iulie 2019, ora 14:48

Câțiva unioniști s-au adunat azi la un flashmob în fața Ministerului Afacerilor Interne. Aceștia cer ca interdicția de intrare pe teritoriul Republicii Moldova a lui George Simion să fie anulată. Ei mai spun că au lansat și o petiție în acest sens. Până azi, documentul fiind semnat de două partide și două asociații obștești, spune Vlad Bilețchi.

Am venit să cerem domnului ministru al Afacerilor Interne, Andrei Năstase să țină cont de faptul că există o interdicție legală aplicată de fosta guvernare. Considerăm că acestă interdicție este de natură să restrângă drepturile și libertățile fundamentale. Considerăm că acestă interdicție restrânge dreptul la libera circulație a unui cetățean european, este una neîntemeiată și ea trebuie să fie scoasă”, a spus președintele Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi.

Petiția depusă azi la Ministerul Afacerilor Interne v-a ajunge și pe masa prim-ministrei Maia Sandu, spun unioniștii.

Săptămâna trecuta, unionistul George Simion nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova. Acesta împreună cu un prieten de-al său au încercat să treacă vama Leușeni, însă fără succes. Vameșii au menționat că în continuare îi este interzisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram