În unele circumscripții uninominale vor fi organizate alegeri parlamentare concomitent cu alegerile locale generale programate pentru data de 20 octombrie curent. Despre aceasta a declarat prim-ministra Maia Sandu în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul de televiziune N4.   

„Vreau doar să spun că atunci când a fost adoptat acest model electoral mixt oamenii nu s-au gândit ce se v-a întâmpla dacă un deputat ales pe circumscripții pleacă. Cine îi ține locul până la următoarele alegeri. Câți bani se vor mai cheltui pentru a organiza aceste alegeri. Dacă mai pleacă și alți deputați. Evident că acum vom avea alegeri chiar dacă au fost colegi care au zis că ar trebui să meargă prevederile legii precedente”, a spus Maia Sandu.

Ieri, deputatul independent Viorel Melnic și-a depus mandatul. Într-un comunicat de presă publicat pe pagina Parlamentului acesta spune că în actualul Legislativ rolul deputaților independenți este redus la zero. Melnic a fost ales deputat în circumscripția uninominală 48, care  cuprinde orașul Slobozia și municipiile Bender și Tiraspol.

Alegeri parlamentare ar urma să se desfășoare și în alte două circumscripții unde au fost votați Maia Sandu și Andrei Năstase. Este vorba despre circumscripția 50 care cuprinde Europa de Vest și circumscripția 33 care include localitățile Codru, Durlești, Sângera, Băcioi și Trușeni de pe lângă Chișinău.

Citiți mai jos cât ar putea costa alegerile repetate în aceste circumscripții.

Președinta CEC scoate la iveală o „lacună”. Care este data limită pentru alegerea altor deputați în locul Maiei Sandu și al lui Andrei Năstase

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!