/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Maia Sandu: În câteva circumscripții uninominale vom avea alegeri parlamentare concomitent cu cele locale

missing
19 iulie 2019, ora 07:05

În unele circumscripții uninominale vor fi organizate alegeri parlamentare concomitent cu alegerile locale generale programate pentru data de 20 octombrie curent. Despre aceasta a declarat prim-ministra Maia Sandu în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul de televiziune N4.   

„Vreau doar să spun că atunci când a fost adoptat acest model electoral mixt oamenii nu s-au gândit ce se v-a întâmpla dacă un deputat ales pe circumscripții pleacă. Cine îi ține locul până la următoarele alegeri. Câți bani se vor mai cheltui pentru a organiza aceste alegeri. Dacă mai pleacă și alți deputați. Evident că acum vom avea alegeri chiar dacă au fost colegi care au zis că ar trebui să meargă prevederile legii precedente”, a spus Maia Sandu.

Ieri, deputatul independent Viorel Melnic și-a depus mandatul. Într-un comunicat de presă publicat pe pagina Parlamentului acesta spune că în actualul Legislativ rolul deputaților independenți este redus la zero. Melnic a fost ales deputat în circumscripția uninominală 48, care  cuprinde orașul Slobozia și municipiile Bender și Tiraspol.

Alegeri parlamentare ar urma să se desfășoare și în alte două circumscripții unde au fost votați Maia Sandu și Andrei Năstase. Este vorba despre circumscripția 50 care cuprinde Europa de Vest și circumscripția 33 care include localitățile Codru, Durlești, Sângera, Băcioi și Trușeni de pe lângă Chișinău.

Citiți mai jos cât ar putea costa alegerile repetate în aceste circumscripții.

Președinta CEC scoate la iveală o „lacună”. Care este data limită pentru alegerea altor deputați în locul Maiei Sandu și al lui Andrei Năstase

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram