/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Membrii CSM, indignați de refuzul Procuraturii de a verifica abuzurile invocate de Mihai Murguleț: „Sfidează activitatea CSM”

missing
23 iulie 2019, ora 12:42

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii se arată indignați de faptul că procurorii au refuzat să verifice faptele despre care vorbește judecătorul Mihai Murguleț în nota informativă pe care a depus-o împotriva conducătorilor Judecătoriei Chișinău, prin care a anunțat despre mai multe abuzuri comise în instanță.

Subiectul a fost abordat astăzi la ședința CSM, la propunerea președintelui interimar al structurii, Dorel Musteață. Acesta a informat că, mâine, la Curtea de Apel Chișinău va fi analizată solicitarea președintelui Judecătoriei Chișinău, Radu Țurcanu și cea a președintelui Curții Supreme de Justiției, Ion Druță, care au cerut anularea hotărârii CSM prin care au fost suspendați din funcții pe perioada anchetei inițiate după acuzațiile aduse de Mihai Murguleț.

La dosarul depus la Curtea de Apel Chișinău a fost anexată și o scrisoare a procurorului general interimar Igor Popa prin care anunță că nota lui Murguleț „nu corespunde cerințelor de formă și conținut a unei sesizări despre săvârșirea unei infracțiuni și nu există temei pentru verificarea alegațiilor expuse de acesta”.

Scrisoarea procurorului Igor Popa nu a parvenit oficial la Consiliul Superior al Magistraturii.

„Noi trebuie să decidem cum contestăm și ce soluții sunt. Să luăm atitudine față de ședința de mâine”, a spus Dorel Musteață.

„Noi am trimis hotărârea noastră la Procuratură. Nu am trimis o hârtie. Prevederile legale sunt vădit încălcate. Nu avem nicio ordonanță a procurorilor și scrisoarea asta nu are nicio valoare”, a declarat membra CSM, Nina Cernat.

O altă membră a CSM, Mariana Timotin Grama este de părere că Procuratura încalcă legea. „Sfidează activitatea CSM, iar noi așteptăm. Nu știu ce așteptăm”, s-a arătat indignată Timotin.

După ce au analizat situația, membrii CSM au decis că vor pregăti un răspuns pentru ședința de mâine de la Curtea de Apel Chișinău.

Vedeți mai jos textul integral al scrisorii trimise de procurorul general interimar Igor Popa.

/DOC/ Procuratura a respins solicitarea CSM-ului și nu va investiga faptele invocate de judecătorul Mihai Murguleț

 

 

 

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram