/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Pesta porcină, identificată în alte două sate din Cahul. Au fost uciși 18 porci dintr-o gospodărie

31 iulie 2019, ora 14:57

Pesta porcină africană a ajuns în alte două sate din raionul Cahul. Virusul a fost identificat într-o gospodărie din Crihana Veche, unde erau crescuți 20 de porci și în satul Burlăceni, unde în apropierea localității au fost găsite cadavrele a două animale. Proprietarii porcilor nu au fost deocamdată identificați. Pesta porcină a fost confirmată după efectuarea testelor în laborator.

„Sunt petrecute măsurile de eradicare a focarelor cu implicarea tuturor structurilor raionale și specialiști de la nivelul central al ANSA. În jurul focarului au fost stabilite zone de protecție și zone de supraveghere. Se efectuează catagrafia porcilor domestici în zonele de protecție și supraveghere, controlul rezervoarelor faunei sălbatice, screening-ul porcilor domestici din focare”, precizează ANSA.

Potrivit reprezentanților instituției, toți porcii crescuți în gospodăria afectată de pestă din Crihana Veche au fost uciși pe 30 iulie. E vorba de 18 porci, iar alți doi au murit fiind infectați cu pesta.  S-a efectuat dezinfectarea încăperii unde erau ținuți porcii și locul nimicirii cadavrelor.

În R. Moldova au fost identificate deja cinci focare de pestă porcină africană: patru în raionul Cahul și unul în satul Milești din raionul Nisporeni.

Măsuri după depistarea focarelor de pestă porcină: Zeci de animale, arse la Cahul. Interdicție la vânzarea cărnii în piață și recensământ al animalelor

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram