Pesta porcină africană a ajuns în alte două sate din raionul Cahul. Virusul a fost identificat într-o gospodărie din Crihana Veche, unde erau crescuți 20 de porci și în satul Burlăceni, unde în apropierea localității au fost găsite cadavrele a două animale. Proprietarii porcilor nu au fost deocamdată identificați. Pesta porcină a fost confirmată după efectuarea testelor în laborator.

„Sunt petrecute măsurile de eradicare a focarelor cu implicarea tuturor structurilor raionale și specialiști de la nivelul central al ANSA. În jurul focarului au fost stabilite zone de protecție și zone de supraveghere. Se efectuează catagrafia porcilor domestici în zonele de protecție și supraveghere, controlul rezervoarelor faunei sălbatice, screening-ul porcilor domestici din focare”, precizează ANSA.

Potrivit reprezentanților instituției, toți porcii crescuți în gospodăria afectată de pestă din Crihana Veche au fost uciși pe 30 iulie. E vorba de 18 porci, iar alți doi au murit fiind infectați cu pesta.  S-a efectuat dezinfectarea încăperii unde erau ținuți porcii și locul nimicirii cadavrelor.

În R. Moldova au fost identificate deja cinci focare de pestă porcină africană: patru în raionul Cahul și unul în satul Milești din raionul Nisporeni.

Măsuri după depistarea focarelor de pestă porcină: Zeci de animale, arse la Cahul. Interdicție la vânzarea cărnii în piață și recensământ al animalelor

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!