/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 797: Atac la Odesa și planul lui Macron! Alertă: Rusia planifică un val de atacuri hibride în Moldova

/VIDEO/ 8 opinii despre… IMPOZITAREA BISERICILOR. Ce cred oamenii despre taxele din lăcașele sfinte

missing
08 august 2019, ora 12:03

Trebuie sau nu lăcașele sfinte să plătească impozite pentru serviciile pe care le acordă. Ne referim la botezuri, cumetrii, cununii,  înmormântări, dar și alte servicii. Acest subiect a mai fost discutat de societate, însă recent despre asta a scris pe o rețea socială și activistul civic Ion Andronache. Dar ce cred oamenii despre impozitarea bisericilor? I-am întrebat și iată ce ne-au răspuns.

„Trebuie să dee (dea) statului, dapui cum (desigur). Ei au venit, la-s să dee (dea). Văd că preoții se bat deja pe la morturi (morminte), la cimitiruri (cimitire).”

„Ele tot au un venit oarecare. Fiecare care lucrează și face bani ar trebuie să dee (dea) partea statului. Ce-i a statului, e a statului.”

„Ar fi bine să impozităm biserica. Biserica este mai mult e un business. Preoții fac asta mai mult pentru a scoate un venit din cetățeni.”

„Vedeți și singură, după cum câștigă, cred că e o bună afacere.”

„Din punctul meu de vedere, biserica noastră este un business.”

„Eu spun că nu trebuie. – De ce. – Pentru că este sfânta biserică, lumea merge la biserică.”

„Biserica este aparte și statul la fel este aparte. Dacă oamenii aduc bani la biserica, asta înseamnă că din credincioși se iau banii?”

CE CRED OAMENII DESPRE TAXELE DIN BISERICI? 

„Îs (Sunt) cam bănoase, acestea din orașe. Poate cele din sate, nu.”

„Chiar botezuri, înmormântări la peste 2000 de lei, dacă nu greșesc.”

„Mă duc la bisericile care preoții nu cer mulți bani. Este taxa care ei o pun, dar este taxa care omul, dacă vrea să se ducă să ia aceeași lumânare, ei nu ridică taxele.”

Vezi și:

/VIDEO/ Trebuie bisericile să achite impozit la stat? Ce cred deputații

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram