/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Stamate anunță din toamnă „marea epurare” la Curtea Supremă de Justiție

missing
09 august 2019, ora 22:40

Începând cu anul viitor, am putea avea o nouă componență a Curții Supreme de Justiței (CSJ). Asta susține ministra Justiției, Olesea Stamate. Potrivit ei, reformarea CSJ-ului va începe din toamnă.

Stamate declară că se va reduce numărul judecătorilor de la CSJ și durata mandatului. Din spusele acesteia, din cei 17 magistrați de la CSJ, vor rămâne doar cei care vor trece de evaluarea unei comisii creată cu acest scop.

„Va fi creată o comisie independentă care va face evaluarea pe două componente mari: avere și interese și activitatea profesională. Planul e ca la începutul anului 2020 să avem o nouă componență a CSJ, iar judecătorii care nu vor trece de evaluare nu vor mi face parte din componența Curții”, a spus Olesea Stamate la emisiunea Cutia Neagră cu Mariana Rață de la TV8.

Vezi și:

Ministra Justiției: Competențele Procuraturii Anticorupție și ale CNA-ului vor fi revizuite

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram