/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Ultima Oră! Guvernul a numit doi judecători la Curtea Constituțională

missing
15 august 2019, ora 13:14

Liuba Șova, care a luat scorul maxim la concursul Guvernului și Nicolae Roșca au fost votați de membrii Guvernului pentru ocuparea funcțiilor de judecători ai Curții Constituționale.

„Am ales oameni care nu au mai fost în sistem. Încercăm să restabilim credibilitatea instituțiilor”, a motivat Maia Sandu.

După ocuparea funcției de magistrat, Nicolae Roșca trebuie să renunțe la calitatea de membru al partidului, pentru că face parte din formațiunea politică a Maiei Sandu, Partidul Acțiune și Solidaritate.

Comisia de concurs pentru selectarea candidaților din partea Guvernului a ales inițial patru candidați, care au acumulat cele mai multe puncte în urma probei interviului: Liuba Șova, Eduard Serbenco, Vladimir Grosu și Nicolae Roșca.

Astăzi, și Parlamentul urmează să aleagă două persoane pentru funcțiile de judecători ai Curții Constituționale.

Maia Sandu a precizat că, potrivit unei înțelegeri, magistrații numiți de Guvern, Parlament și CSM ar urma să depună jurământul astăzi, toți împreună.

Anterior, Consiliul Superior al Magistraturii i-a delegat la Curtea Constituțională pe Serghei Țurcan și Eduard Ababei.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram