După ce activitatea Consiliului Concurenței a fost criticată de deputatul Sergiu Litvinenco, un alt parlamentar al Blocului ACUM se arată nemulțumit de acțiunile acestei instituții.

Igor Munteanu este indignat de faptul că sucurile de import au invadat rafturile magazinelor din R. Moldova, iar producătorii autohtoni  au de suferit. Deputatul spune că va cere explicații Consiliului Concurenței, care ar trebui să supravegheze piața, dar și Agenției pentru Protecția Consumatorilor, fiindcă majoritatea sucurilor de import sunt dăunătoare, având aditivi și coloranți.

„Ce-i asta, oameni buni? Unde-i producția locală de sucuri? De ce predomină nectarul produs pe bază de aditivi de gust și culoare, în timp ce fructele și legumele autohtone zac pe câmpuri? Retailerii ar trebui să nu abuzeze de răbdarea noastră. Eu voi avea niște întrebări la agențiile care au obligația să protejeze concurența și la altele care trebuie să protejeze sănătatea consumatorului”, a scris Igor Munteanu pe facebook, atașând și o poză realizată într-un magazin.

În imagine se vede că mai mult de jumătate dintre sucurile de pe raft sunt produse în Ucraina. Dintre sucurile autohtone, se văd doar „Vis” și „Naturalis”, produse la Soroca și Orhei.

Membrii Consiliului Audiovizualului și Consiliului Concurenței riscă demisia. Proiect înregistrat în Parlament

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!