/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Consiliul Concurenței, criticat din nou! Un deputat, supărat că sucurile de import au invadat magazinele

missing
17 august 2019, ora 16:52

După ce activitatea Consiliului Concurenței a fost criticată de deputatul Sergiu Litvinenco, un alt parlamentar al Blocului ACUM se arată nemulțumit de acțiunile acestei instituții.

Igor Munteanu este indignat de faptul că sucurile de import au invadat rafturile magazinelor din R. Moldova, iar producătorii autohtoni  au de suferit. Deputatul spune că va cere explicații Consiliului Concurenței, care ar trebui să supravegheze piața, dar și Agenției pentru Protecția Consumatorilor, fiindcă majoritatea sucurilor de import sunt dăunătoare, având aditivi și coloranți.

„Ce-i asta, oameni buni? Unde-i producția locală de sucuri? De ce predomină nectarul produs pe bază de aditivi de gust și culoare, în timp ce fructele și legumele autohtone zac pe câmpuri? Retailerii ar trebui să nu abuzeze de răbdarea noastră. Eu voi avea niște întrebări la agențiile care au obligația să protejeze concurența și la altele care trebuie să protejeze sănătatea consumatorului”, a scris Igor Munteanu pe facebook, atașând și o poză realizată într-un magazin.

În imagine se vede că mai mult de jumătate dintre sucurile de pe raft sunt produse în Ucraina. Dintre sucurile autohtone, se văd doar „Vis” și „Naturalis”, produse la Soroca și Orhei.

Membrii Consiliului Audiovizualului și Consiliului Concurenței riscă demisia. Proiect înregistrat în Parlament

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram