Cadavrele celor doi copii care s-au înecat ieri într-un rezervor de apă amplasat în apropiere de localitatea Alexandreni, raionul Sîngerei, au fost extrase de salvatori. Corpurile neînsuflețite ale minorilor au fost depistate de localnici.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), apelul la Serviciul 112 a fost recepționat ieri la ora 15:56 de minute. Salvatorii au fost alertați să intervină la extragerea cadavrelor a doi minori depistați într-un rezervor de apă ce are adâncimea de cinci metri și care este amplasat pe teritoriul unei stații de epurare nefuncționale.

Recuperarea corpurilor neînsuflețite a fost efectuată de salvatori ieri la ora 16:12 minute. Primele investigații arată că minorii nu au fost supravegheați de maturi.

Conform informațiilor preliminare o fetiță de 7 ani și un băiat de 13 ani ar fi decedat, după ce au căzut  într-un  rezervor de apă de pe teritoriul unei stații de epurare nefuncțională din raionul Sîngerei. Circumstanțele cazului urmează a fi elucidate de organele de drept.

IGSU atenționează persoanele care au în grijă minori să-i monitorizeze strict și să nu le permită deplasarea și jocul în locuiri nesigure, în special în preajma bazinelor acvatice pe teritoriul unor șantiere, construcții sau stații industriale nefuncționale, întrucât aflarea acestora în astfel de zone, reprezintă un risc iminent pentru viața și sănătatea copiilor.