Republica Moldova categoric nu dorește să revină la discuțiile privind federalizarea țării, drept soluție a reglementării conflictului transnistrean. Declarația a fost făcută astăzi de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, în cadrul unei conferințe de presă. 

„Nu putem să revenim la principiile de reglementare a conflictului transnistrean care au fost discutate acum 15 ani în perioada diplomației, inclusiv a domnului Kozak și a autorităților Republicii Moldova de atunci”, a spus Nicu Popescu.

De asemenea, Nicu Popescu a oferit și detalii despre întrevederea pe care a avut-o la Moscova cu ministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov.

„Serghei Lavrov a reiterat de câteva ori sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova. Atât Republica Moldova, cât și Federația Rusă vor continua discuțiile referitoare la procesul de reglementare transnistreană în cadrul formatului 5+2. În următoarele săptămâni va avea loc o reuniune în acest format în cadrul căreia se va discuta despre reglementarea conflictului transnistrean”, a punctat ministrul.

Ieri, ministrul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. În cadrul întâlnirii oficialii de asemenea au discutat despre conflictul transnistrean, în special scoaterea munițiilor de pe teritoriul regiunii transnistrene.