Republica Moldova categoric nu dorește să revină la discuțiile privind federalizarea țării, drept soluție a reglementării conflictului transnistrean. Declarația a fost făcută astăzi de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, în cadrul unei conferințe de presă. 

„Nu putem să revenim la principiile de reglementare a conflictului transnistrean care au fost discutate acum 15 ani în perioada diplomației, inclusiv a domnului Kozak și a autorităților Republicii Moldova de atunci”, a spus Nicu Popescu.

De asemenea, Nicu Popescu a oferit și detalii despre întrevederea pe care a avut-o la Moscova cu ministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov.

„Serghei Lavrov a reiterat de câteva ori sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova. Atât Republica Moldova, cât și Federația Rusă vor continua discuțiile referitoare la procesul de reglementare transnistreană în cadrul formatului 5+2. În următoarele săptămâni va avea loc o reuniune în acest format în cadrul căreia se va discuta despre reglementarea conflictului transnistrean”, a punctat ministrul.

Ieri, ministrul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. În cadrul întâlnirii oficialii de asemenea au discutat despre conflictul transnistrean, în special scoaterea munițiilor de pe teritoriul regiunii transnistrene.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!