După ce deputații Blocului ACUM au înregistrat o inițiativă legislativă care prevede că foștii președinți de Parlament și premieri ar putea fi lipsiți de facilități, deputatul Andrian Candu a declarat că susține această propunere. 

„Niciodată nu am beneficiat de alte facilități decât ceea ce este prevăzut de lege, legat de pază pentru un an de zile. Cred că trebuie studiat acest subiect și nu este o idee rea. Trebuie să se expună și alte autorități care examinează dacă sunt riscuri. Eu personal consider că este o chestiune bună”, a spus deputatul Andrian Candu pentru TV8.

De asemenea, fostul președinte de Parlament a spus că niciodată nu a beneficiat de tratament balneoclimateric gratuit.

Legea cu privire la statutul deputatului prevede că în caz de expirare a mandatului, de demisie sau de imposibilitate definitivă de exercitare a atribuțiilor, președintele Parlamentului beneficiază de: asistenţă medicală şi tratament balneoclimateric gratuite; asigurare a securităţii în decursul unui an de zile; automobil în decursul unui an de zile; înlesniri la plata pentru serviciile comunale; paşaport diplomatic.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!