După ce instanța a hotărât astăzi să-l oblige pe candidatul socialist la funcția de primar al municipiului Chișinău, Ion Ceban, să excludă imaginea lui Ștefan cel Mare din toate materialele electorale, cel din urmă a venit cu o reacție în acest sens.

Ion Ceban a scris pe rețelele de socializare că se va conforma deciziei instanței.

„Mereu am spus că legea este una pentru toți! Noi ne vom conforma deciziei instanței. Colegii mei deja au început acțiunile de eliminare a materialelor care conțin elemente neadmise de legislația electorală. Credem ca toți trebuie sa respecte legea, iar noi suntem corecți”, a scris socialistul pe pagina sa de Facebook.

Judecătorii au luat o astfel de decizie după ce au fost sesizați de candidatul Partidului Uniunea Salvați Basarabia (USB) la șefia capitalei, Valeriu Munteanu.

Amintim că Judecătoria Chișinău l-a obligat și pe candidatul Blocului ACUM la șefia capitalei, Andrei Năstase, să distrugă pliantele electorale în care apar imaginile monumentului Ștefan cel Mare și ale Primăriei Chișinău. Ulterior, Năstase a atacat decizia la Curtea de Apel Chișinău, însă instanța a respins recursul.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!