/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 800: Lupte grele, permisiunea Londrei și ironia Rusiei. Oficial SUA: Războiul nu se va încheia curând

Vor capul lui Stamate! Pe internet a apărut o petiție prin care se cere demiterea ministrei Justiției

missing
30 octombrie 2019, ora 15:38

Nemulțumit de rezultatul concursului pentru preselecția candidaților la funcția de procuror general, un internaut a creat o petiție online prin care cere demiterea ministrei Justiției Olesea Stamate. Acesta îi îndeamnă și pe alții să semneze petiția pe care să o înainteze ulterior Guvernului și prim-ministrei Maia Sandu.

„Se cere demisia Ministrului de Justiției Olesea Stamate în baza mai multor greșeli efectuate pe parcursul aflării în această funcție. În urma efectuării concursului pentru selectarea candidatului la funcția de procuror general, deja se înțelege cum se va “curăți” sistemul. Lipsa de verticalitate, curaj și cunoștințe necesare sunt unele din calitățile care nu o face demn de această funcție”, este mesajul petiției online.

Inițiatorul acesteia și-a pus ca scop să acumuleze o sută de semnături online și la momentul publicării știrii, petiția avea deja 91 de semnături.

Am contactat-o pe Olesea Stamate pentru a-i solicita o reacție, dar a ministra nu a răspuns la telefon.

Candidații preselectați de comisia creată de Ministerul Justiției sunt: Oleg Crîșmaru, Vladislav Gribincea, Veceslav Soltan și Alexandr Stoianoglo. Numele lor urmează a fi înaintate Consiliului Superior al Procurorilor pentru ca membrii acestuia să aleagă un singur candidat, pe care-l vor înainta președintelui Igor Dodon spre aprobare și numire în funcție.

Vezi și:

Andrei Năstase solicită publicarea de urgență a înregistrărilor video de la interviurile candidaților la funcția de procuror general

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram